sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Vine!!!

Gata. S-au terminat oficial cele 14 saptamani de activitate la facultate si incepe Stresiunea, cea mai frumoasa perioada din viata studentului, perioada in care ne miscam rapid de la o extrema la alta - de la bucurie la tristete, de la isterie vesela la panica fara cuvinte, de la zile si nopti de invatare continua la baute nebune si show-uri prin camin. Noi cu fetele, de tristete ca a inceput stresiunea, ne-am luat bere si am facut o micro-petrecere cu dedicatii speciale pentru vecinii de palier. De fapt, era o nano-petrecere cu pretentii de micro - activitate dupa care am realizat ca de un an si jumatate de cand stam in camin nu am facut nici un "show". Urat cuvant!
Am constatat cateva fenomene foarte ciudate care se petrec in sesiune. In primul rand se indesesc, in mod paradoxal, chiuiturile pe sub ferestrele caminului. Cu toate ca daca am incorda un pic cerebelul am gasi o explicatie logica - in perioada sesiunii studentii au mai mult timp liber decat in saptamanile de scoala, iar inertia nu-i lasa sa invete mai mult decat de obicei si atunci isi umplu timpul care ramane cu tot felul de activitati cultural-artistice.
Un alt lucru interesant si inevitabil, cel putin pentru camera 127 din caminul C8, este faptul ca nu doar timpul, ci si spatiul se contracta. Sigur am tras chiulul la ora de fizica in care s-a explicat fenomenul de fata. Cert este un singur lucru - spatiul din camera mea se micsoreaza invers proportional cu numarul zilelor trecute de la inceperea sesiunii. Densitatea calculatoarelor si suporturilor de curs se mareste vazand cu ochii. Printre ele se mai ascund cateva ziare si reviste (pentru pauza solicitata de creier - nu ca le-ar citi cineva, dar sa ne simtim cu constiinta impacata ca facem ceva productiv). In cazul in care ti se face foame - bei un ceai, ca doar esti student si nu ai timp sa-ti faci mancare, iar de cantina nu mai ai bani, pentru ca luna aceasta statul intarzie sa-ti puna bursa pe card.
Encefalul se scurt-circuiteaza destul de des, iar mirosul de creier ars e mereu prezent pe holurile caminului. Memoria de scurta durata salveaza pentru a n+1 oara - procentajul celor care mai stiu ceva la trei zile dupa examen abia de se apropie de 10%. Nimeni nu mai pleaca acasa - "Mama nu pot, am examen!". Si asta spre fericirea soferilor de maxi-taxi care ne aduc pachetele de acasa (celor carora ni le trimit parintii).
Stresiunea ne aduce si fericire - nu mai trebuie sa ne trezim la 7 decat de 5 ori in doua saptamani. La examene ajungem cu ochii lipiti de somn. Profesorii aproape la fel. Si totusi nu prea modifica ora de examinare. E si normal - studentii din Romania au cam dat peste cap toate principiile pedagogiei clasice.
Gata, inchei. E tarziu. Bafta in sesiune tuturor! In special voua Maxim, Denis, Mimi mica, Mimi mare, Veronici, Bobolina, Dan, Sia si ceilalti membri ai Asociatiei Tinerilor Basarabeni din Iasi, tuturor studentilor din Romania, Moldova si lumea intreaga!
Imagine - sursa www.andreipetronela.blogspot.com/

5 comentarii:

  1. Tare ce ai scris tu acolo.Cam ai dreptate. Bafta si tie la stresiunea care vine!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu sunteti voi primii,nici ultimii in stresiune, dar va doresc in final sa fiti cei mai buni!
    cuzea

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu sunt la Cuza!si chiar ma bucur de fiecare clipa petrecuta aici. Se apropie sesiunea, o perioada foarte dificila pentru noi toti de altfel. Daca aveti ceva grile grile la merchandising, finante sau management(anul 2) sau daca aveti cunostinte care pot detine ceva de genul asta da-ti un mail la magda_drg@yahoo.com
    ms mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e cahiar asa viata din caminele studentesti....cel putin in targusor...unde chiar se invata ....

    RăspundețiȘtergere