duminică, 10 octombrie 2010

Câteodată am impresia că suntem crescuţi şi educaţi de către societate în aşa fel încât mereu să nu ne ajungă ceva. De multe ori nici măcar nu ştim ce ne dorim, dar ştim sigur că ne dorim ceva. Şi ne este foarte greu pur şi simplu să ne oprim şi să contemplăm momentul existent. Acum. Ne este foarte greu să trăim Acum. Pentru că pe Acum trebuie să-l acceptăm. Aşa cum este el - bun sau rău, rece sau cald, trist sau vesel. Trebuie să-l simţim cu tot sufletul. Trebuie să-l trăim. Ne ancorăm în trecut sau încercăm să ne cufundăm în viitor. Şi viaţa trece pe lângă. Şi nimic nu este mai frumos decât Acum. Nu poate fi niciodata mai bine decât Acum. Indiferent unde eşti, indiferent ce faci şi pe cine ai alături - Acum este momentul perfect. Putem fi fericiţi doar dacă îl lăsăm pe Acum în sufletul nostru, iar odată cu el tot ce aduce cu sine.

3 comentarii:

  1. Super articol, corect spus,dar...daca gasesti vreo modalitate ca sa poti aplica real aceasta teorie in practica spune-o si mie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se poate trai pur si simplu in prezent, asa cum nu se poate trai ACUM fara a privi spre viitor. Ce sens are sa faci aceleasi greseli care le-ai facut in trecut? Ce sens are bucuria de moment daca esuezi in marea schema a lucrurilor? Am prieteni care traiesc in trecut, si-mi pare rau pentru ei, am si prieteni care de frica viitorului uita sa traiasca azi, uita sa se bucure de ACUM. Insa am tot respectul pentru cei care reusesc sa se mentina intr-un echilibru fragil, ce-i drept, intre trecut si viitor, pentru ca doar aceia vor fi destul de fericiti pentru a face fericiti si pe altii. Acestea s-au jucat cand a fost vremea de joaca, au iubit cand a fost vremea de iubit, s-au distrat cand a fost vremea de distractie, s-au linistit cand a venit vremea sa se linisteasca. Si uite cum iar am scris un comentariu kilometric...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate Mack. Mintea ne este prieten, dar ne poate fi si cel mai mare dusman. Sper ca nu s-a inteles din ceea ce am scris ca sunt impotriva ganditului la viitor. Mintea ne poate ajuta sa ne organizam cat mai bine activitatile astfel incat sa ne putem bucura de toate momentele care vor veni. Insa multora dintre noi ne joaca feste si se transforma dintr-un prieten in cineva care te foloseste - si atunci uitam ca nu doar in planuri si vise trebuie sa traim, ci si Acum pentru a putea realiza ceea la ce visam.

    RăspundețiȘtergere