duminică, 21 martie 2010

Teoria secundelor

Închipuieți că intri într-un joc. În fiecare dimineață o bancă îți deschide un cont cu 86 400 de dolari, bani pe care poți sa-i cheltui după bunul tău plac. Ca și orice joc și acesta are regulile lui. Poți să faci orice cu banii, dar la sfârșitul fiecărei zile tot ceea ce nu ai cheltuit îți va fi retras din cont. A doua zi dimineață ți se va deschide un nou cont cu 86 400 de dolari. Nu poți face șmecherii, nu poți transfera banii pe un alt cont. Dacă nu reușești sa-i cheltui, ei îți vor fi luați. A doua regulă spune că banca va putea opri jocul în orice zi fără să te preîntâmpine. Nu știi cât va dura, într-o bună dimineață te poți trezi și nu mai primești acest dar.

Întrebarea este - ce ai face cu banii dacă ai primi acest dar?

Te-ai gândit? Acum închipuieți că fiecare dintre noi avem de a face cu banca aceasta atât de darnică - TIMPUL. În fiecare dimineață primim 86 400 de secunde pe care putem să le folosim după bunul nostru plac, iar tot ceea ce nu am reușit să trăim în decursul zilei ne este luat pentru totdeauna. Nu știm cât timp va dura și nu știm când va înceta.

Acum ce faci cu acest dar?

8 comentarii:

  1. wow...super. Ce fac cu acest dar??? Incep sa simt ca viata are si mai mult gust ca pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte curioasa cum vei aplica asta de acum inainte. Spor, Baskia!

    RăspundețiȘtergere
  3. cine ti-a propus acest joc?e ceva superb dar si ceva ce stiam de foarte mult timp,doar ca stii,stau prost cu matematica,chiar daca banca se va juca inca mult timp inainte sa stii ca totusi jocul dureaza prea putin si se intrerupe atunci cind viata ti-e mai draga.asa ca,dragii mei,traitiva viata din plin,dar aveti grija sa nu cheltuiti acest aur pe nimicuri care nu merita atentia si TIMPUL vostru! cuzea

    RăspundețiȘtergere
  4. E din cartea pe care tocmai am terminat sa o citesc. Intr-adevar, nu e ceva nou, am intalnit acest joc si eu mai multi ani in urma, dar mi-a placut foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dak ar fi realitate toata povestea asta ar exploda Pamantul,deoarece toata lumea ar dori sa faca numai ce vrea cu banii si vor uita de bunul simt si de restul ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca ai interpretat cum trebui mesajul. Ideea era sa profitam la maxim de frumusetea pe care ne-o ofera viata, nu sa pierdem bunul simt. Problema noastra a tuturor este ca de cele mai multe ori traim in trecut sau in viitor. Indemnul era sa traim in prezent, sa folosim trecutul pentru a invata si sa planuim viitorul strict cat e nevoie pentru a reusi, si nu a ne pierde in amintiri sau in vise si a nu face nimic in prezent. Viata trece si nu o mai primim inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  7. :( PREA FRUMOS...EU VREAU O BANCA CU 1 OOO OOO OOO OOO OOO PE ZI :(

    RăspundețiȘtergere